Welcome to my blog!

Swedish girl brought up on the country side. Now living in Linköping, 5th biggest town in Sweden. Been studying photography fall 2010 and enjoyed it much. Living at the moment with 9 other young people at the boarding school. Used to be active in politics some years back, but today not at all.

Spare time is often filled with painting, photographing, music and TV shows. Got a half Siamese cat named Bitchen. Favorite holiday is Christmas. Three women who are inspirational: Beyonce, Isabella Löwengrip and Mom.

Tuesday, January 30, 2007

Så var den släppt

Today I published the basics of my website.
Usually I just spend my time in webdesign class with the tasks I get from my teacher, but sometimes (or maybe it is too often) I take the liberty of doing something else which is more fun. This site is nothing special, but it is enough for me to get intellectually stimulated during extremely boring times. I will also be able to exploit this site as much as I want to, and maybe publish some of my art and poems, etc.
Right now i have just some poor photoshopped work I had to do in class, but i will probably fill it up more with better stuff later.

We'll see how it goes, but for teh ones who want to have a little peek now, go here!

Tuesday, January 23, 2007

We're bringing sexy back..

Vet inte om jag riktigt har återhämtat mig från Islandsresan, men jag måste ju skriva något i bloggen tänkte jag.

Anlände i Keflavik på torsdag eftermiddag tillsammans med de andra svenskarna, ålänningarna och strax efter kom norrmännen med osloflyget. Väntade på planet från Köpenhamn som var en timme försenat med, för finnarna åkte med det. Efter det åkte vi till The Blue Lagoon och badade i ca 2 timmar. Det var jätteskönt med 40 grader i vattnet och -10 grader i luften, champagne i handen och ansiktsmask från naturlig lera i ansiktet. Därefter åkte vi till gästhuset vi bodde i och åt härligt god pizza. Vi hälsades välkomna och sedan fick Ickemedlemmar av styrelsen göra vad de ville, så vi gick till centrum och tog en varsin öl.

Jag delade rum med Ulrika Månsson och Annika Ivarsson, och övriga svenskar var vice ordförande Ida Karlsson och vår käre förbundsordförande och riksdagsledamot Fredrik Federley

Fredag morgon vaknade vi, åt frukost och gick till

University of Iceland. Där lyssnade vi på två kostymnissar som pratade om hur de skulle bli med på top 100 bästa universiteten i världen. Efter det pratade vi om detta och annat med deras student council, och sedan fick vi prata med en exchange student.
Åt på chinarestaurang till lunch och efter det gick vi till islänningarnas högkvarter och pratade lite. Därefter gick vi på stan för lite shopping innan vi gick hem för att göra oss i ordning inför cocktailpartyt på högkvarteret. Special guest var islands hälsominister Siv Friðleifsdóttir, som visade sig vara en extremt trevlig och beundransvärd kvinna.

Klockan 20:00 serverades middag på en trevlig restaurang och efteråt gick vi ut till en studentfest och sedan vidare till Cafe Oliver. Det var bra musik och vi dansade där halva natten innan vi gick hemmåt. Besökte även Islands enda gay bar, kallad Café Cosy. Kom till slut i säng 3.30 inne i Fredrick och Idas rum då jag och mina rumskamrater blivit utelåsta från vårt eget rum (Ja.. jag är lite klumpig och lämnade nyckeln i rummet, varav hyresvärden låste efetr oss när vi gått).

Lördag morgon gick vi till högkvarteret efter frukost och började toppmötet 10.00. Vi satt i delegationsgrupper efter land och skulle analysera fram styrkor, svagheter, möjligheter och hot med den svenska högre utbildningen. Sedan presenterade jag och Ulrika detta för resten, och de andra gjorde samma sak om respektive land. Därefter gick vi till en restaurang vid hamnen där vi åt en utsökt hummersoppa i mysig och pittoresk miljö. När det var avklarat gick vi tillbaka till högkvarteret och arbetade i fyra olika grupper. Jag satt i gruppen som behandlade resolutionerna som vi skrivit och en timme senare öppnade vi mötet och gick igenom alla punkter och resolutioner.
20:00 åt vi midag igen på restaurang och sedan hade vi fest och kulturprogram på högkvarteret.

Varje land skall sätta upp en liten sketch, eller annat roligt och framträda. Sedan utses en vinnare. Åland vann och det var en välförtjänt seger. Sverige bidrog med Eurovision Song Contest vinnare från Sverige och jag kan meddela att Herreys koreografi till Diggilo Diggiley inte är att leka med. Vi hade party till 3.30, då vi gick ut på krogen en snabbis och sedan käkade vi pizza innan vi klev på den tidiga bussen 05:00 för att åka till flygplatsen.
Anlände i Sverige strax efter 12:00 och jag klev på mitt tåg hem 12:50. Detta var i förrgår men kroppen är fortfarande lite sliten och mör och trött.

Thursday, January 04, 2007

Soon time for Iceland



Not a lot of days left before I'll go with NCF to Iceland to represent my political youth organization. I'm starting to get nervous, actually :D

Monday, January 01, 2007

Happy new year!

Hope everyone will get a spectacular 2007!